Telecí řízky s citrónovou omáčkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
135 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory důkladně omyjeme. Rozmarýn, bazalku a rukolu opláchneme a dosucha otřepeme. Jehličky rozmarýnu a lístky bazalky otrháme od stonků.
  • 2
    Brambory rozpůlíme a řeznou plochou je položíme na plech směrem nahoru. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme jehličkami rozmarýnu. Plech dáme do předehřáté trouby a brambory pečeme asi 35-40 minut dozlatova.
  • 3
    Řízky krátce opláchneme studenou vodou a důkladně osušíme. Pak je napříč rozpůlíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné potravinářské fólie. Osolíme, opepříme a posypeme kukuřičným škrobem. Vymačkáme šťávu z jednoho citrónu. Ve velké pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a postupně v něm opékáme řízky vždy 1-2 minuty po každé straně. Vyndáme z pánve a zakryté dáme na teplé místo. Výpek v pánvi zalijeme vínem, vmícháme máslo a citrónovou šťávu a omáčku dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Zbylý citrón omyjeme horkou vodou, osušíme a nakrájíme na dílky. Na talíře upravíme telecí řízky, brambory, lístky bazalky a rukolu, přelijeme omáčkou, řízky posypeme hrubozrnnou solí a podáváme obložené dílky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.