Telecí řízky s gorgonzolou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2centilitryGrappa
- 1lžícePažitka
- 4plátkyTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
95 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Telecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Do hrnce dáme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Převaříme a rozmixujeme na pyré.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a telecí řízky na něm osmažíme 3 minuty z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 3Omastek podlijeme grappou a necháme projít varem. Přidáme směs gorgonzoly a pažitku a necháme ztuhnout na krémovou omáčku. Na talíř naservírujeme telecí řízky a zalijeme gorgonzolovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.