Telecí řízky s gorgonzolou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
95 mg
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Do hrnce dáme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Převaříme a rozmixujeme na pyré.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme máslo a telecí řízky na něm osmažíme 3 minuty z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  • 3
    Omastek podlijeme grappou a necháme projít varem. Přidáme směs gorgonzoly a pažitku a necháme ztuhnout na krémovou omáčku. Na talíř naservírujeme telecí řízky a zalijeme gorgonzolovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.