Telecí řízky s grilovanou zeleninou
30 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme. Lilek pokrájíme na plátky, stejně jako rajčata, petrželku a mátu posekáme na jemno.
- 22 lžíce oleje smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy a ve směsi namočíme maso. Zbytkem oleje pokapeme zeleninu. Grilovací pánev rozpálíme a ogrilujeme na ní maso po dobu 4 minut z každé strany, poté zeleninu po 2 minutách. Osolíme a opepříme. Maso servírujeme s plátky zeleniny, posypané citronovou kůrou, mátou a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.