Telecí řízky s novými brambory

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme menší nové brambory, dobře je omyjeme, můžeme je i oškrabat. Brambory rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtky. Vložíme je do mísy, osolíme (2 lžičky), posypeme drceným kmínem a dáme na olivovým olejem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě, při 180°C přibližně 35-45 minut.
  • 2
    Mezitím si omyjeme telecí kýtu, osušíme a z masa nakrájíme přes vlákno 1-1,5 cm silné plátky. Maso potřeme slabě hořčicí.
  • 3
    Houby omyjeme, očistíme a pokrájíme je na plátky. Dáme je do mísy, ochutíme je solí (půl lžičky), citronovým pepřem a promícháme. Rozmarýn a pažitku omyjeme. Z rozmarýnu otrháme lístky a pažitku drobně pokrájíme. Bylinky v misce promícháme.
  • 4
    Přibližně 10-14 minut před dopečením mezi brambory rozložíme plátky hub, vše posypeme bylinkami a společně dopečeme.
  • 5
    V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem, plátky masa zprudka orestujeme. Z každé strany 1-1,5 minuty. Maso pak osolíme (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem (1 lžička) a hned dáme na talíře. Na maso dáme lžíci zakysané smetany, obložíme upečenými bramborami s houbami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.