Telecí řízky s vinnou omáčkou

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
39 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na 2 lžících rozehřátého másla a vyjmeme.
  • 2
    Do pánve přidáme 2 lžíce másla a necháme na něm zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku. Podlijeme vínem a omáčku povaříme. Vložíme řízky, přidáme bobkové listy a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
  • 3
    Na zbylém oleji opečeme omyté, na plátky nakrájené cukety. Osolíme je, opepříme a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Přidáme řízky, šalotku a omyté lístky šalvěje nakrájené na nudličky. Zalijeme omáčkou, poklademe sýrem nakrájeným na plátky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.