Telecí řízky se salátem z fazolí
22 min.
Ingredience
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůPažitka
- 2stroužkyČesnek
- 90mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125gramůRukola
- 400gramůFazole červené sterilované
- 400gramůRajčata
- 20gramůBazalka
- 4plátkyTelecí kýta
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pažitku opláchneme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, pokrájíme na malé kousky, rukolu a bazalku opláchneme, natrháme na kusy, rajčata nakrájíme na kostičky. 60 ml oleje smícháme s citronovou šťávou, česnekem a pažitkou. Rajčata smícháme s fazolemi, rukolou a bazalkou. Zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme, maso poprášíme moukou.
- 2Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm po dobu 4 minut maso, poté z pánve vyjmeme. Do pánve přilijeme vývar, přidáme máslo, necháme 2 minuty povařit. Maso servírujeme s fazolovým salátem, přelité máslovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.