Telecí řízky se sýrovou krustou
21 min.
Ingredience
- 400gramůTelecí kýta
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 2kusyPetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Parmezán
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 70gramůStrouhanka
- 2lžíceOlej olivový
- 4plátkyŠunka parmská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
956 mg
Postup přípravy
- 1Předehřejeme gril v troubě. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, dobře osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a řízky v něm opékáme po každé straně asi 2minuty. Vyndáme, každý řízek zabalíme do 1 plátku šunky a dáme do ohnivzdorné mísy.
- 2Rozmarýn s petrželkou opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky a lístky otrháme od stonků a jemně nasekáme. Smícháme s máslem, strouhaným parmezánem, žloutkem a strouhankou a směsí potřeme řízky. Dáme do horké trouby na střední lištu a gratinujeme asi 4minuty do zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.