Telecí řízky se sýrovou krustou

21 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
956 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme gril v troubě. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, dobře osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a řízky v něm opékáme po každé straně asi 2minuty. Vyndáme, každý řízek zabalíme do 1 plátku šunky a dáme do ohnivzdorné mísy.
  • 2
    Rozmarýn s petrželkou opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky a lístky otrháme od stonků a jemně nasekáme. Smícháme s máslem, strouhaným parmezánem, žloutkem a strouhankou a směsí potřeme řízky. Dáme do horké trouby na střední lištu a gratinujeme asi 4minuty do zlatohněda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.