Telecí roláda s cizrnovým pyré

330 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z telecího krku osolíme a opepříme a svážeme do tvaru rolády. Připravíme si gril a opečeme na něm maso ze všech stran. Na větší kousky si nakrájíme zeleninu, kterou vložíme do oleje a necháme vařit na mírném ohni do 80°C. Nedojde přitom k žádné ztrátě živin. Zároveň k zelenině přidáme do svazečku svázanou šalvěj a rozmarýn. Telecí roládu vložíme k zelenině, zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené, ale voda nesahala příliš vysoko. Přikryjeme pokličkou a necháme při 90°C táhnout asi 5 hodin. Pak maso vyndáme z hrnce a omáčku přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Připravíme si cizrnové pyré. V oleji necháme na mírném ohni provářet parmskou šunku, nejlépe kus vcelku a přidáme rozmarýn. Olej by němel být teplejší než 90°C. Přidáme cizrnu, kterou jsme si den předem namočili do vody. Do hrnce přilijeme tolik vody, aby cizrna zůstala ponořená a necháme probublávat na mírném ohni dokud cizrna nezměkne. Jakmile je cizrna měkká, vložíme ji do mixéru a dohladka rozmixujeme. Osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.