Telecí s omáčkou salsa verde

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1848 kcal
Bílkoviny
170 g
Tuky
123 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
136 mg
Cukr
89 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčku salsa verde připravíme z nakrájené petrželky, ančoviček, kaparů, nakrájené šalotky, stroužku česneku, citronové šťávy, lístků bazalky, sušeného oregana a pepře. Vše důkladně rozmixujeme. Za stálého šlehání do omáčky postupně přidáváme olivový olej, až získáme hladkou hmotu. Omáčku přikryjeme a vložíme do lednice.
  • 2
    Telecí maso mírně potřeme olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Připravené maso 3 minuty grilujeme v předehřátém grilu, obrátíme, znovu potřeme olejem s česnekem a grilujeme další 2 minuty. Pomocí vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené.
  • 3
    Maso upravíme na talíře, přidáme omáčku salsa verde a ozdobíme bazalkou nebo oreganem. Zbylou omáčku podáváme v samostatné misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.