Telecí s omáčkou salsa verde
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPetržel kudrnka
- 4kusyTelecí kotlety
- 1šálekOlej olivový
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 1kusŠalotka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2špetkyOregano čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 2špetkyBazalka
- 0,5lžíceKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1848 kcal
Bílkoviny
170 g
Tuky
123 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
136 mg
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Omáčku salsa verde připravíme z nakrájené petrželky, ančoviček, kaparů, nakrájené šalotky, stroužku česneku, citronové šťávy, lístků bazalky, sušeného oregana a pepře. Vše důkladně rozmixujeme. Za stálého šlehání do omáčky postupně přidáváme olivový olej, až získáme hladkou hmotu. Omáčku přikryjeme a vložíme do lednice.
- 2Telecí maso mírně potřeme olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Připravené maso 3 minuty grilujeme v předehřátém grilu, obrátíme, znovu potřeme olejem s česnekem a grilujeme další 2 minuty. Pomocí vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené.
- 3Maso upravíme na talíře, přidáme omáčku salsa verde a ozdobíme bazalkou nebo oreganem. Zbylou omáčku podáváme v samostatné misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.