Telecí šišky se sýrem v rajčatové omáčce

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a očistíme zeleninu a bylinky: petrželovou nať, snítku bazalky, snítku majoránky, 3 lahůdkové cibulky, 1 stroužek česneku a 2 stonky řapíkatého celeru, 4-5 rajčat a 1 mrkev. Z omyté limetky nastrouháme lžičku kůry.
  • 2
    Mleté telecí maso dáme do mísy. Přidáme k němu nadrobno pokrájenou petrželku, posekané drobné lístky majoránky, 2 nadrobno pokrájené cibulky, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř, limetkovou kůru, olej a sladkou červenou papriku a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme, masovou směs zakryjeme a necháme ji 30 minut odpočinout v chladu.
  • 3
    Mezitím si uvaříme omáčku: do hrnce s vodou dáme vařit pokrájenou mrkev, řapíkatý celer, rozkrájená rajčata, lahůdkovou cibulku a bobkový list. Zeleninu pod pokličkou budeme vařit 20 minut, pak ji i s vývarem dáme do mixéru (bobkový list dáme pryč). Zeleninu rozmixujeme na hladkou omáčku, nalejeme ji do kastrólku, a dochutíme solí, pepřem i cukrem.
  • 4
    Z odpočinuté masové směsi vytvoříme malé šišky, přibližně dlouhé 8cm. V pánvi si rozehřejeme olej. Šišky obalíme je ve strouhance a usmažíme z každé strany do zlatova až zlatohněda. Smažíme je pomalu pod poklicí.
  • 5
    Hotové šišky rozdělíme na talíře, zalijeme je rajčatovou omáčkou, ozdobíme lístky bazalky a hned teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.