Telecí šišky se sýrem v rajčatové omáčce
55 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Na smažení
- Omáčka
- 1litrVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 5kusůRajčata
- 2kusyCibulka lahůdková
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 0,25lžičkaPepř bílý
- Telecí šišky
- 500gramůTelecí maso mleté
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 2kusyCibulka lahůdková
- 1stroužekČesnek
- 1,5lžičkySůl
- 1kusLimetka
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPaprika červená
- 50gramůSýr Gran Moravia
- 80gramůStrouhanka
- 0,25lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme zeleninu a bylinky: petrželovou nať, snítku bazalky, snítku majoránky, 3 lahůdkové cibulky, 1 stroužek česneku a 2 stonky řapíkatého celeru, 4-5 rajčat a 1 mrkev. Z omyté limetky nastrouháme lžičku kůry.
- 2Mleté telecí maso dáme do mísy. Přidáme k němu nadrobno pokrájenou petrželku, posekané drobné lístky majoránky, 2 nadrobno pokrájené cibulky, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř, limetkovou kůru, olej a sladkou červenou papriku a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme, masovou směs zakryjeme a necháme ji 30 minut odpočinout v chladu.
- 3Mezitím si uvaříme omáčku: do hrnce s vodou dáme vařit pokrájenou mrkev, řapíkatý celer, rozkrájená rajčata, lahůdkovou cibulku a bobkový list. Zeleninu pod pokličkou budeme vařit 20 minut, pak ji i s vývarem dáme do mixéru (bobkový list dáme pryč). Zeleninu rozmixujeme na hladkou omáčku, nalejeme ji do kastrólku, a dochutíme solí, pepřem i cukrem.
- 4Z odpočinuté masové směsi vytvoříme malé šišky, přibližně dlouhé 8cm. V pánvi si rozehřejeme olej. Šišky obalíme je ve strouhance a usmažíme z každé strany do zlatova až zlatohněda. Smažíme je pomalu pod poklicí.
- 5Hotové šišky rozdělíme na talíře, zalijeme je rajčatovou omáčkou, ozdobíme lístky bazalky a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.