Telecí soté se žampiony

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso nakrájíme na nudličky, v hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme a pár minut restujeme. Podlijeme vínem, vývarem a bešamelem. Ochutíme tymiánem, bobkovým listem, česnekem a petrželkou. Vaříme pozvolna hodinu a půl. Tekutina se průběžně odpařuje.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme plátky žampionů a krátce orestujeme. Přidáme k masu, šťávu necháme vyvařit asi o třetinu a můžeme podávat.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.