Telecí soté se žampiony
150 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůBešamel
- 2špetkyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůBrambory
- 600gramůTelecí plec
- 1stroužekČesnek
- 5gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na nudličky, v hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme a pár minut restujeme. Podlijeme vínem, vývarem a bešamelem. Ochutíme tymiánem, bobkovým listem, česnekem a petrželkou. Vaříme pozvolna hodinu a půl. Tekutina se průběžně odpařuje.
- 2Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme plátky žampionů a krátce orestujeme. Přidáme k masu, šťávu necháme vyvařit asi o třetinu a můžeme podávat.
- 3Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.