Telecí v majonéze
120 min.
Ingredience
- 1200gramůTelecí kýta
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 200gramůOmáčka tatarská
- 200gramůOkurka salátová
- 200gramůRajčata
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme rozlisovaným česnekem. Svineme do velmi těsné rolády, ovážeme provázkem a zavineme do utěrky, kterou pevně na obou koncích utáhneme.
- 2Roládu vložíme do velkého hrnce spolu s celou cibulí, mrkví, petrželí, bobkovým listem a novým kořením, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme 1 a 1/2 hodiny. Roládu necháme vychladnout ve vývaru. Studené maso vyjmeme z utěrky a nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu, polijeme tatarskou omáčkou a dokola ozdobíme kolečky okurky a rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.