Telecí v zeleninové omáčce

160 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.
  • 2
    Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.
  • 3
    Vaříme 15 minut.
  • 4
    Očistíme cibuli a mrkev a pokrájíme na menší kousky.
  • 5
    Bylinky, zeleninu a koření přidáme k masu.
  • 6
    Osolíme a vaříme dalších 90 minut.
  • 7
    Očistíme žampiony a cibulky, zalijeme 400ml vody, přidáme cukr, citronovou šťávu, 30g másla a špetku soli.
  • 8
    Povaříme 20 minut.
  • 9
    Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.
  • 10
    Jíšku vmícháme do omáčky, ze které jsme odstranili svazek bylin, pórek a mrkev.
  • 11
    Přimícháme smetanu a žloutek.
  • 12
    Přisypeme cibulky a žampiony.
  • 13
    Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.