Telecí v zeleninové omáčce
160 min.
Ingredience
- 1300gramůTelecí plec
- 180gramůMrkev kořen
- 180gramůCibule
- 200gramůPórek
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 2gramyPepř černý celý
- 6špetekSůl
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůCibule perlová
- 1900mililitrůVoda pitná
- 6gramůPetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 130gramůMáslo čerstvé
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyHřebíček
- 30gramůCukr moučkový
- 40mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.
- 2Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.
- 3Vaříme 15 minut.
- 4Očistíme cibuli a mrkev a pokrájíme na menší kousky.
- 5Bylinky, zeleninu a koření přidáme k masu.
- 6Osolíme a vaříme dalších 90 minut.
- 7Očistíme žampiony a cibulky, zalijeme 400ml vody, přidáme cukr, citronovou šťávu, 30g másla a špetku soli.
- 8Povaříme 20 minut.
- 9Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.
- 10Jíšku vmícháme do omáčky, ze které jsme odstranili svazek bylin, pórek a mrkev.
- 11Přimícháme smetanu a žloutek.
- 12Přisypeme cibulky a žampiony.
- 13Servírujeme posypané sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.