Telecí závitky plněné vepřovým masem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
741 mg
Cukr
167 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme nádivku. Rohlík namočíme do trochy vody. Poté jej dobře vymačkáme a semeleme spolu s vepřovou kýtou nakrájenou na kousky. Vmícháme česnek utřený se solí, pepř a muškátový květ. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek.
  • 2
    Dva telecí řízky naklepeme, na ně položíme plátky šunky, na kraj naneseme nádivku, zabalíme, upevníme jehlou a obalíme moukou, v které jsme rozmíchali drobně posekanou šalvěj. Závitky ze všech stran restujeme na rozpáleném oleji. Poté podlijeme dvěma naběračkami horkého vývaru, který jsme uvařili v půl litru vody se čtvrtkou kostky masoxu. Pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme.
  • 3
    Hotové maso zbavíme jehel a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.