Teplé křupavé fazolkové lusky s mandlemi a bůvolí Mozzarellou
18 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1,5lžíceMandle
- 125gramůMozzarella di Buffala
- Vařené fazolové lusky
- 600mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 0,5lžičkaSůl
- Zálivka
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceBazalka
- 2špetkySůl bylinková
- 2špetkyPepř citronový
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitrónová šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
673 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si nejdříve zálivku: očištěný malý stroužek česneku drobně pokrájíme, omyté lístky bazalky posekáme a spolu s česnekem je dáme do misky. Přidáme sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a zálivku dobře prošleháme metličkou.
- 2Loupané mandle rozpůlíme a v malé pánvi s nepřilnavým dnem je opražíme dozlatova a pak je necháme vychladnout.
- 3Hodně mladé tenké fazolové lusky (průměr 5-7mm) očistíme a omyjeme. Mozzarelu rozdělíme na 2 díly.
- 4V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem. Koření vaříme asi 5 minut, pak do vody vložíme fazolové lusky a vaříme je pouze 3 minuty. Měly by být krásně křupavé. Scedíme je a hned horké je přidáme do mísy se zálivkou a dobře je promícháme.
- 5Teplé fazolky rozdělíme na talířky, posypeme je mandlemi, do středu fazolek položíme po kousku mozzarelly a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.