Teplé křupavé fazolkové lusky s mandlemi a bůvolí Mozzarellou

18 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
673 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si nejdříve zálivku: očištěný malý stroužek česneku drobně pokrájíme, omyté lístky bazalky posekáme a spolu s česnekem je dáme do misky. Přidáme sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a zálivku dobře prošleháme metličkou.
  • 2
    Loupané mandle rozpůlíme a v malé pánvi s nepřilnavým dnem je opražíme dozlatova a pak je necháme vychladnout.
  • 3
    Hodně mladé tenké fazolové lusky (průměr 5-7mm) očistíme a omyjeme. Mozzarelu rozdělíme na 2 díly.
  • 4
    V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem. Koření vaříme asi 5 minut, pak do vody vložíme fazolové lusky a vaříme je pouze 3 minuty. Měly by být krásně křupavé. Scedíme je a hned horké je přidáme do mísy se zálivkou a dobře je promícháme.
  • 5
    Teplé fazolky rozdělíme na talířky, posypeme je mandlemi, do středu fazolek položíme po kousku mozzarelly a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.