Teplý brokolicový salát s čočkou
50 min.
Ingredience
- Na dochucení
- 1lžíceMáslo bylinkové
- 2kusyCibule lahůdková
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel kudrnka
- Vařená čočka
- 160gramůČočka červená
- 1mililitrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 4kusyPepř černý celý
- 2špetkyZázvor mletý
- 0,25lžičkaSůl
- Vařená zelenina
- 1litrVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 60gramůKarotka
- 100gramůBrokolice
- 60gramůKvěták
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hlubším rendlíku uvaříme přebranou a promytou červenou čočku. Jakmile se začne vařit, přidáme k ní bobkový list, očištěný 1 stroužek česneku a celý pepř. Uvařenou čočku scedíme a odstraníme koření i česnek. Oškrabanou karotku, růžičky brokolice a květáku omyjeme. Lahůdkovou cibuli pokrájíme na kroužky, druhý očištěný stroužek česneku posekáme nadrobno. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V pánvi na rozehřátém másle zpěníme cibulku s česnekem. Přidáme scezenou čočku, ochutíme ji solí, mletým zázvorem, promícháme a jen 1 minutu za stálého míchání restujeme.
- 3V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody se solí. Vložíme do ní očištěné růžičky brokolice, květáku a karotku. Zeleninu povařme 5-7 minut, poté ji scedíme a dáme do mísy. Přidáme ochucenou uvařenou čočku, cibulku s máslem, petrželku a vše dobře zlehka promícháme. Porce salátu dáme na talíře a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.