Teplý brokolicový salát s čočkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubším rendlíku uvaříme přebranou a promytou červenou čočku. Jakmile se začne vařit, přidáme k ní bobkový list, očištěný 1 stroužek česneku a celý pepř. Uvařenou čočku scedíme a odstraníme koření i česnek. Oškrabanou karotku, růžičky brokolice a květáku omyjeme. Lahůdkovou cibuli pokrájíme na kroužky, druhý očištěný stroužek česneku posekáme nadrobno. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém másle zpěníme cibulku s česnekem. Přidáme scezenou čočku, ochutíme ji solí, mletým zázvorem, promícháme a jen 1 minutu za stálého míchání restujeme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody se solí. Vložíme do ní očištěné růžičky brokolice, květáku a karotku. Zeleninu povařme 5-7 minut, poté ji scedíme a dáme do mísy. Přidáme ochucenou uvařenou čočku, cibulku s máslem, petrželku a vše dobře zlehka promícháme. Porce salátu dáme na talíře a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.