Teplý salát z bílých fazolí s roketou a pršutem

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
23 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočíme do teplé vody velké bílé fazole a necháme je namočené přes noc. Druhý den fazole slijeme, vsypeme do hrnce se 2 litry studené vody a uvedeme do varu, který udržujeme 1 hodinu. Když fazole změknou, slijeme je a 2 sběračky vývaru uschováme.
  • 2
    Oloupaný česnek a červené chilli papričky nadrobno nasekáme, umeleme pepř a plátky prosciutta nakrájíme na proužky.
  • 3
    Ve větším kastrole na rozehřátém olivovém oleji restujeme česnek s chilli papričkami. Když začne česnek zlátnout, přidáme prosciutto a ještě při střední teplotě 2 minuty mícháme. Nakonec přidáme uvařené fazole a podle potřeby trochu fazolového vývaru a necháme asi 3 minuty dobře prohřát.
  • 4
    Hotovou směs osolíme, okořeníme pepřem a přidáme bazalkové lístky s roketou.
  • 5
    Lehce vše promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.