Teplý salát z bílých fazolí s roketou a pršutem
80 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 2litryVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 100gramůProsciutto sušené
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyBazalka
- 100gramůRoketa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
23 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočíme do teplé vody velké bílé fazole a necháme je namočené přes noc. Druhý den fazole slijeme, vsypeme do hrnce se 2 litry studené vody a uvedeme do varu, který udržujeme 1 hodinu. Když fazole změknou, slijeme je a 2 sběračky vývaru uschováme.
- 2Oloupaný česnek a červené chilli papričky nadrobno nasekáme, umeleme pepř a plátky prosciutta nakrájíme na proužky.
- 3Ve větším kastrole na rozehřátém olivovém oleji restujeme česnek s chilli papričkami. Když začne česnek zlátnout, přidáme prosciutto a ještě při střední teplotě 2 minuty mícháme. Nakonec přidáme uvařené fazole a podle potřeby trochu fazolového vývaru a necháme asi 3 minuty dobře prohřát.
- 4Hotovou směs osolíme, okořeníme pepřem a přidáme bazalkové lístky s roketou.
- 5Lehce vše promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.