Teplý salát z brambor a slaniny

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
433 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno je nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
  • 2
    Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme doměkka v hrnci s osolenou vodou. Uvařené brambory scedíme, rozkrájíme na čtvrtiny a smícháme s jemně nakrájenými jarními cibulkami.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme olej a usmažíme v něm dokřupava nadrobno nakrájenou slaninu. Usmaženou slaninu vyjmeme z pánve na talíř.
  • 4
    Pánev odstavíme z ohně a do tuku vmícháme prolisovaný česnek a ocet s hořčicí, nasypeme uvařené nakrájené brambory s cibulkou, vše promícháme a přendáme do servírovací mísy.
  • 5
    Salát posypeme usmaženou slaninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 11. 2. 2017
Teplý salát z brambor a slaniny
Moc dobrá příloha k nějakému přírodně upravenému masu. Místo klasické slaniny, která je hodně tučná, jsem dala libovou anglickou slaninu. Ochucení salátu hořčicí a vinným octem je super. Doporučuju.