Teplý salát z brambor a slaniny
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceOlej olivový
- 120gramůSlanina vepřová
- 1lžíceHořčice
- 2lžičkyOcet vinný
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
433 mg
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno je nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.
- 2Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme doměkka v hrnci s osolenou vodou. Uvařené brambory scedíme, rozkrájíme na čtvrtiny a smícháme s jemně nakrájenými jarními cibulkami.
- 3Ve větší pánvi rozpálíme olej a usmažíme v něm dokřupava nadrobno nakrájenou slaninu. Usmaženou slaninu vyjmeme z pánve na talíř.
- 4Pánev odstavíme z ohně a do tuku vmícháme prolisovaný česnek a ocet s hořčicí, nasypeme uvařené nakrájené brambory s cibulkou, vše promícháme a přendáme do servírovací mísy.
- 5Salát posypeme usmaženou slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 11. 2. 2017
Teplý salát z brambor a slaniny
Moc dobrá příloha k nějakému přírodně upravenému masu. Místo klasické slaniny, která je hodně tučná, jsem dala libovou anglickou slaninu. Ochucení salátu hořčicí a vinným octem je super. Doporučuju.