Teplý salát z červené čočky
30 min.
Ingredience
- 200gramůČočka vařená
- 2stroužkyČesnek
- 4decilitryVývar zeleninový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 50gramůZázvor celý
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, dáme na pánev s rozpáleným olejem, restujeme dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, přisypeme čočku, přimícháme rozpůlené rajčata, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.
- 2Připravený salát porcujeme na talíře, každou porci polijeme na pánvi rozpuštěným máslem a posypeme nasekanou petrželovou nati.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.