Teplý salát ze zelí a slaniny
30 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 5litrůVoda pitná
- 10gramůKopr čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- Zálivka
- 200gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, osolíme špetkou solí a přivedeme k varu. Zelí očistíme od poškozených listu, rozpůlíme, odstraníme košťál a vložíme do vroucí vody. Povaříme 10-15 minut. Zelí vytáhneme z vody, necháme okapat, rozkrojíme na čtvrtky, které poklademe zvlášť na talíře.
- 2Příprava zálivky: Do suché pánvičky dáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájenou cibuli s česnekem a zpěníme dozlatova. Těsně před koncem smažení dochutíme zbylou solí, pepřem, nakonec mletou paprikou, zamícháme a ihned stáhneme ze sporáku.
- 3Na talířích připravené porce zelí posypeme nasekaným koprem a petrželovou natí. Každou porci přelijeme připravenou zálivkou a teplý salát podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.