Teplý salát ze zelí a slaniny

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme špetkou solí a přivedeme k varu. Zelí očistíme od poškozených listu, rozpůlíme, odstraníme košťál a vložíme do vroucí vody. Povaříme 10-15 minut. Zelí vytáhneme z vody, necháme okapat, rozkrojíme na čtvrtky, které poklademe zvlášť na talíře.
  • 2
    Příprava zálivky: Do suché pánvičky dáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájenou cibuli s česnekem a zpěníme dozlatova. Těsně před koncem smažení dochutíme zbylou solí, pepřem, nakonec mletou paprikou, zamícháme a ihned stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Na talířích připravené porce zelí posypeme nasekaným koprem a petrželovou natí. Každou porci přelijeme připravenou zálivkou a teplý salát podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.