Terina s koroptvím a zaječím masem
215 min.
Ingredience
- příloha
- směs
- 400gramůKráličí maso
- 150gramůVepřový bok
- 1kusKoroptev
- 125gramůSlanina vepřová
- 600gramůZaječí maso
- 1lžíceSůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 40gramůMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůŠunka dušená
- 2kusyČesnek
- 40gramůPistácie
- 125gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1483 kcal
Bílkoviny
164 g
Tuky
77 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy.
- 2Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme, maso pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatnímu masu. Přidáme hovězí morek, slaninu a šunku pokrájenou na kostičky, pokrájený česnek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou petrželovou nať, vajíčka a směs dobře promícháme. Nakonec přidáme pistácie, oloupané posekané mandle a znovu vše propracujeme.
- 3Formu na terinu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, poklademe na ni plátky zaječího masa, švestky, navrstvíme zbývající paštiku a povrch zakryjeme přečnívající slaninou tak, že je přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.
- 4Formu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou, dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 3 hodiny.
- 5Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s plátky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.