Terina s koroptvím a zaječím masem

215 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1483 kcal
Bílkoviny
164 g
Tuky
77 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy.
  • 2
    Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme, maso pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatnímu masu. Přidáme hovězí morek, slaninu a šunku pokrájenou na kostičky, pokrájený česnek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou petrželovou nať, vajíčka a směs dobře promícháme. Nakonec přidáme pistácie, oloupané posekané mandle a znovu vše propracujeme.
  • 3
    Formu na terinu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, poklademe na ni plátky zaječího masa, švestky, navrstvíme zbývající paštiku a povrch zakryjeme přečnívající slaninou tak, že je přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.
  • 4
    Formu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou, dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 3 hodiny.
  • 5
    Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s plátky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.