Terina s kuřecím masem a zeleninou

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1281 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
67 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
17 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme zeleninu: pórek, mangold, řepíkatý celer, růžičkovou kapustu a svazek zelené petržele. Zeleninu pokrájíme na větší kousky a polovinu vložíme do hlubokého hrnce se 2 lžícemi oleje. Na ni dáme očištěné a omyté kuře (bez drobů), zakryjeme druhou polovinou zeleniny, přidáme sůl, pepř a zalijeme 1.5 dl vody. Pod pokličkou při mírné teplotě kuře dusíme 2 hodiny.
  • 2
    Kuře z vývaru vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a čisté maso pokrájíme na kousky, které vložíme do mísy. Vývar scedíme do druhé misky a ve vlažném vývaru rozpustíme želatinu a pak ho přilijeme k masu. Vařenou zeleninu rozmixujeme a přimícháme ji k vývaru s masem. Ještě přidáme zelený mražený hrášek a zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem a vše vlejeme do formy, kterou jsme si vypláchli studenou vodou. Formu zakryjeme a dáme do chladničky.
  • 3
    Druhý den nakrájíme porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.