Terina s kuřecím masem a zeleninou
150 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceŽelatina
- 5kusůPórek
- 4kusyCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 500gramůHrášek
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 100gramůKapusta růžičková
- 200gramůMangold
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1281 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
67 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
17 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme zeleninu: pórek, mangold, řepíkatý celer, růžičkovou kapustu a svazek zelené petržele. Zeleninu pokrájíme na větší kousky a polovinu vložíme do hlubokého hrnce se 2 lžícemi oleje. Na ni dáme očištěné a omyté kuře (bez drobů), zakryjeme druhou polovinou zeleniny, přidáme sůl, pepř a zalijeme 1.5 dl vody. Pod pokličkou při mírné teplotě kuře dusíme 2 hodiny.
- 2Kuře z vývaru vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a čisté maso pokrájíme na kousky, které vložíme do mísy. Vývar scedíme do druhé misky a ve vlažném vývaru rozpustíme želatinu a pak ho přilijeme k masu. Vařenou zeleninu rozmixujeme a přimícháme ji k vývaru s masem. Ještě přidáme zelený mražený hrášek a zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem a vše vlejeme do formy, kterou jsme si vypláchli studenou vodou. Formu zakryjeme a dáme do chladničky.
- 3Druhý den nakrájíme porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.