Terina s Rokfórem
45 min.
Ingredience
- na obalení
- obloha
- 200gramůHroznové víno
- 50gramůOřechy vlašské
- 1kusOkurka salátová
- 230gramůSýr Niva (Rokfór)
- 200gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusRajčata
- 1kusŠalotka
- 0,5decilitrVoda pitná
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 4plátkyŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Ze sýru Rokfór oddělíme bílé a zelenomodré části zvlášť. Bílou část sýru rozmixujeme s tvarohem a 3 lžícemi smetany.
- 2Plátky želatiny dáme nabobtnat do trochy studené vody, po 5 minutách vodu přihřejeme a želatinu rozpustíme a přimícháme k rozmixovanému sýrovému krému. Zbývající smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou pomalu vmícháme do krému.
- 3Nádobu na terinu vyložíme potravinářskou fólií a naplníme ji polovinou sýrového krému.
- 4Větší rajče spaříme (30 sekund), oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Oloupanou cibuli šalotku pokrájíme na drobné kostičky. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme a spolu s modrozelenou sýrovou plísní a cibulí přidáme k rajčeti. Opepříme, vše promícháme a směs položíme na obdélník fólie. Na ni dáme rajčatovou směs a pomocí fólie utvoříme ze směsi váleček, který opatrně vyklopíme s pomocí fólie doprostřed na krém a zakryjeme ho druhou polovinou krému. Uhladíme, zakryjeme fólií a dáme do chladničky na 3-5 hodin ztuhnout.
- 5V pánvi nasucho opražíme sezamová semínka.
- 6Ztuhnutou terinu opatrně vyklopíme, potřeme olejem a obalíme ji v sezamových semínkách.
- 7Rokfórovou terinu nakrájíme na plátky. Podáváme ji s čerstvým hroznovým vínem, vlašskými ořechy a plátky čerstvé salátové okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.