Terina s Rokfórem

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze sýru Rokfór oddělíme bílé a zelenomodré části zvlášť. Bílou část sýru rozmixujeme s tvarohem a 3 lžícemi smetany.
  • 2
    Plátky želatiny dáme nabobtnat do trochy studené vody, po 5 minutách vodu přihřejeme a želatinu rozpustíme a přimícháme k rozmixovanému sýrovému krému. Zbývající smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou pomalu vmícháme do krému.
  • 3
    Nádobu na terinu vyložíme potravinářskou fólií a naplníme ji polovinou sýrového krému.
  • 4
    Větší rajče spaříme (30 sekund), oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Oloupanou cibuli šalotku pokrájíme na drobné kostičky. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme a spolu s modrozelenou sýrovou plísní a cibulí přidáme k rajčeti. Opepříme, vše promícháme a směs položíme na obdélník fólie. Na ni dáme rajčatovou směs a pomocí fólie utvoříme ze směsi váleček, který opatrně vyklopíme s pomocí fólie doprostřed na krém a zakryjeme ho druhou polovinou krému. Uhladíme, zakryjeme fólií a dáme do chladničky na 3-5 hodin ztuhnout.
  • 5
    V pánvi nasucho opražíme sezamová semínka.
  • 6
    Ztuhnutou terinu opatrně vyklopíme, potřeme olejem a obalíme ji v sezamových semínkách.
  • 7
    Rokfórovou terinu nakrájíme na plátky. Podáváme ji s čerstvým hroznovým vínem, vlašskými ořechy a plátky čerstvé salátové okurky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.