Terina z kachny s marinovaným sušeným ovocem

310 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2647 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
226 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené meruňky, sušené švestky a sušená jablka omyjeme a dáme marinovat přes noc do sherry octa.
  • 2
    Očištěnou a omytou kachnu vcelku vykostíme, osolíme z každé strany, na vykostěnou vnitřní stranu rozložíme marinované ovoce. Omyté libové vepřové maso jemně pomeleme, dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, rozetřený česnek, strouhanku a pomerančový likér. Vše dobře promícháme, necháme chvíli uležet.
  • 3
    0čistěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky, podusíme je na rozehřátém másle.
  • 4
    Polovinu mleté směsi rozložíme na marinované ovoce, na něj dáme podušené žampiony, pokrájená kachní játra, zakryjeme druhou polovinou mletého masa. Tuto vrstvu překryjeme kachní kůží, aby kachna dostala původní tvar, pak opatrně plněnou kachnu přeneseme do formy na terinu, nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 150 °C 3,5 až 4 hodiny.
  • 5
    Upečenou kachní terinu necháme vychladnout a dáme ji do chladničky odležet do druhého dne.
  • 6
    Kachnu servírujeme pokrájenou na plátky s kopečkem brusinkového džemu.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.