Terina z kachny s marinovaným sušeným ovocem
310 min.
Ingredience
- marináda
- 100gramůŠvestky
- 2decilitryOcet Sherry
- 125gramůMeruňky
- 125gramůJablka
- mleté maso
- 750gramůVepřová plec
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůStrouhanka
- 4lžíceLikér pomerančový
- 2kusyČesnek
- 0,75lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2647 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
226 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Sušené meruňky, sušené švestky a sušená jablka omyjeme a dáme marinovat přes noc do sherry octa.
- 2Očištěnou a omytou kachnu vcelku vykostíme, osolíme z každé strany, na vykostěnou vnitřní stranu rozložíme marinované ovoce. Omyté libové vepřové maso jemně pomeleme, dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, rozetřený česnek, strouhanku a pomerančový likér. Vše dobře promícháme, necháme chvíli uležet.
- 30čistěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky, podusíme je na rozehřátém másle.
- 4Polovinu mleté směsi rozložíme na marinované ovoce, na něj dáme podušené žampiony, pokrájená kachní játra, zakryjeme druhou polovinou mletého masa. Tuto vrstvu překryjeme kachní kůží, aby kachna dostala původní tvar, pak opatrně plněnou kachnu přeneseme do formy na terinu, nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 150 °C 3,5 až 4 hodiny.
- 5Upečenou kachní terinu necháme vychladnout a dáme ji do chladničky odležet do druhého dne.
- 6Kachnu servírujeme pokrájenou na plátky s kopečkem brusinkového džemu.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.