Teriyaki vegetariánské smažené nudle
20 min.
Ingredience
- 30mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaOcet rýžový
- 7gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 60gramůNudle vaječné
- 60gramůZelí čínské
- 1kusPaprika červená
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůHrášek
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
16 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
- 2V misce smícháme sójovou omáčku, med, ocet, sezamový olej a pepř. Promícháme a tuto omáčku dáme stranou.
- 3Na lžičce slunečnicového oleje opečeme na plátky nakrájené zelí, strouhanou mrkev, na proužky nakrájenou papriku, houby na plátky a utřený česnek. Opékáme asi 3 minuty. Poté přidáme hrášek a nasekané jarní cibulky a ještě minutu povaříme.
- 4Přidáme slité nudle a omáčku. Smažíme asi 2 minuty na prudkém ohni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.