Tessinský pórkový koláč
35 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 60gramůStrouhanka
- 700gramůPórek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceZakysaná smetana
- 140gramůSýr Čedar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 1špetkaSkořice mletá
- 3kusyVejce slepičí
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Strouhanku nebo housku zalijeme teplou smetanou, pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme, cibuli nasekáme na jemno.
- 2Olej s máslem rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli, česnek a dusíme za stálého míchání přibližně 5 minut.
- 3Změklou housku nebo strouhanku, pórek, cibuli, česnek, vejce, smetanu, mouku a dvě třetiny nastrouhaného sýra dobře promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme skořicí i muškátovým oříškem.
- 4Formu do mikrovlné trouby o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a naplníme směsí. Posypeme zbylým sýrem, dáme na 12 - 15 minut do mikrovlné trouby na 360 W při teplotě 175°C.
- 5Hotový koláč nakrájíme na porce a dáme na talíře, případně ho můžeme servírovat přímo z formy. Koláč je možné podávát i jako přílohu k šunce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.