Tessinský pórkový koláč

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Strouhanku nebo housku zalijeme teplou smetanou, pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme, cibuli nasekáme na jemno.
  • 2
    Olej s máslem rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli, česnek a dusíme za stálého míchání přibližně 5 minut.
  • 3
    Změklou housku nebo strouhanku, pórek, cibuli, česnek, vejce, smetanu, mouku a dvě třetiny nastrouhaného sýra dobře promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme skořicí i muškátovým oříškem.
  • 4
    Formu do mikrovlné trouby o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a naplníme směsí. Posypeme zbylým sýrem, dáme na 12 - 15 minut do mikrovlné trouby na 360 W při teplotě 175°C.
  • 5
    Hotový koláč nakrájíme na porce a dáme na talíře, případně ho můžeme servírovat přímo z formy. Koláč je možné podávát i jako přílohu k šunce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.