Těstovinová vřeténka s masovými kuličkami
45 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 1kusBazalka
- Masové kuličky
- 500gramůTelecí maso mleté
- 150gramůStrouhanka
- 150gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 4lžícePetržel - nať
- 90mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový
- Rajská omáčka
- 30lžicOlej olivový
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1136 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
78 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme rajskou omáčku: Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli 3-5 minut doměkka za občasného míchání. Potom přidáme rajčata i se šťávou a podusíme 3 minuty. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a omáčku osolíme a opepříme.
- 2Masové kuličky: Ve velké míse smícháme mleté maso se strouhankou, nastrouhaným parmezánem, vejcem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Postupně přiléváme vodu a vše dobře promícháme. Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky o velikosti vlašského ořechu.
- 3Kuličky opékáme v pánvi na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř byli propečené. Vyjmeme je, vložíme do rajské omáčky a povaříme 5 minut.
- 4Masové kuličky podáváme s rajskou omáčkou a vařenými vřeténky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.