Těstovinová vřeténka s masovými kuličkami

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1136 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
78 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme rajskou omáčku: Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli 3-5 minut doměkka za občasného míchání. Potom přidáme rajčata i se šťávou a podusíme 3 minuty. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a omáčku osolíme a opepříme.
  • 2
    Masové kuličky: Ve velké míse smícháme mleté maso se strouhankou, nastrouhaným parmezánem, vejcem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Postupně přiléváme vodu a vše dobře promícháme. Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky o velikosti vlašského ořechu.
  • 3
    Kuličky opékáme v pánvi na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř byli propečené. Vyjmeme je, vložíme do rajské omáčky a povaříme 5 minut.
  • 4
    Masové kuličky podáváme s rajskou omáčkou a vařenými vřeténky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.