Těstovinové mušličky s rakem
25 min.
Ingredience
- 250gramůMušle velké bezvaječné
- 100gramůCibulka jarní
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůRak říční
- 350gramůChřest sterilovaný
- 10gramůBazalka
- 10gramůPetržel - nať
- 100gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu. Jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Česnek nasekáme.
- 2Raky uvaříme v osolené vodě a maso vyndáme.
- 3Rozehřejeme olej a lehce podusíme cibulku s česnekem. Potom přidáme račí maso. Přidáme okapaný chřest.
- 4Bylinky opereme, osušíme, jemně nakrájíme. Smícháme s parmezánem. Všechno osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 5Těstovinové mušle scedíme a naplníme račí hmotou. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a mušle do ní naskládáme. Zalijeme zeleninovým vývarem. Na závěr posypeme bylinkami. Zapékáme na středním roštu přibližně 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.