Těstovinový koláč
75 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceRajčatová pasta
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 175gramůTěstoviny Conchiglie
- 2lžíceSýr Parmezán
- 5lžicStrouhanka
- 5špetekSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2,4litryVoda pitná
- bílá omáčka
- 25gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V pánvi osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Smažíme 5 minut doměkka. Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme ji do pánve spolu s pastou ze sušených rajčat, bylinkami a cukrem.
- 2Dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání uvedeme k bodu varu. Poté dusíme přikryté poklicí 15 minut. Občas promícháme.
- 3Těstoviny uvaříme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
- 4Připravíme si bílou omáčku. V pánvi necháme zpěnit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Za stálého míchání přiléváme mléko, dokud nevznikne hustá omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Poté ji odstavíme.
- 5Uvařené těstoviny slijeme, vložíme do pekáče s rajskou omáčkou a promícháme.
- 6Do bílé omáčky přidáme vejce a ušleháme. Vidličkou na několika místech rozhrneme těstoviny, aby bílá omáčka naplnila vzniklá místa.
- 7Povrch uhladíme, posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Pečeme 20 minut při 190 stupních, až sýr na povrchu bublá a je zlatohnědý. Před podáváním necháme 10 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.