Těstovinový krevetový salát
45 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny konzumní
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4stroužkyČesnek
- 1hrstBazalka
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceRozmarýn sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
1 g
Cukr
95 mg
Postup přípravy
- 1V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Uvařené slijeme do síta, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 2Na 2 lžících olivového oleje opečeme po obou stranách na pánvi krevety. Opečené vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.
- 3Do pánve přidáme zbylý olivový olej, rozehřejeme a na něm dozlatova osmahneme oloupaný a jemně nasekaný česnek. Přimícháme bazalku a rozmarýn, necháme vychladnout.
- 4Okapané studené těstoviny smícháme s krevetami, přidáme osmahnutý česnek s bylinkami.
- 5Salát na talíři ozdobíme rozmarýnem, lístky bazalky a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.