Těstovinový krevetový salát

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
1 g
Cukr
95 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Uvařené slijeme do síta, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Na 2 lžících olivového oleje opečeme po obou stranách na pánvi krevety. Opečené vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Do pánve přidáme zbylý olivový olej, rozehřejeme a na něm dozlatova osmahneme oloupaný a jemně nasekaný česnek. Přimícháme bazalku a rozmarýn, necháme vychladnout.
  • 4
    Okapané studené těstoviny smícháme s krevetami, přidáme osmahnutý česnek s bylinkami.
  • 5
    Salát na talíři ozdobíme rozmarýnem, lístky bazalky a plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.