Těstovinový římský předkrm
30 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 3litryVoda pitná
- 70mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyPaprika zelená
- 3mililitryCitronová šťáva
- 150gramůSýr Parmezán
- 6lžicKečup ostrý
- 100gramůOlivy nakládané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
887 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny vsypeme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme podle návodu na sáčku do měkka. Poté je scedíme, necháme okapat a vložíme do vhodné misky. Ještě teplé je polijeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek a na plátky pokrájenou papriku. Nakonec do směsi přilijeme citrónovou šťávu, posypeme nahrubo strouhaným sýrem a opět promícháme.
- 2Hotový předkrm rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci ozdobíme ostrým kečupem a olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.