Těstovinový salát nicoise
40 min.
Ingredience
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 250gramůTěstoviny penne
- 400gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 6kusůRajčata
- 50gramůOlivy černé
- 30gramůAnčovičky konzervované
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyČekanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCitrony
- 1litrVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 105mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
4 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolové lusky rozkrájíme na 5 cm dlouhé kousky a vaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Vyjmeme je a opláchneme pod studenou vodou.
- 2Do vroucí vody, ve které se vařily fazolové lusky, vložíme těstoviny. Znovu uvedeme k bodu varu a vaříme dle návodu na obalu.
- 3Na mírném ohni zahřejeme pánev, nejlépe litinovou. Do oleje namočíme kousek papírové utěrky a potřeme s ní dno pánve. Tuňáka potřeme z obou stran olivovým olejem a dle chuti posypeme černým pepřem. Plátky ryby vložíme do pánve a smažíme při vysoké teplotě 2 minuty z obou stran. Hotové steaky vyjmeme a ponecháme stranou.
- 4Uvařené těstoviny slijeme a vložíme do mísy. Přidáme zbývající olej, lusky, čtvrtky rajčátek, podélně rozpůlené černé olivy bez pecky, nakrájené nakládané ančovičky a nakonec pokrájenou petržel spolu s citrónovou šťávou. Dle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
- 5Plátky tuňáka nakrájíme na menší kousky, kůži odstraníme. Kousky ryby vložíme k salátu a opatrně promícháme. Ochutnáme a popřípadě dosolíme a dopepříme. Hlubokou mísu vyložíme listy čekanky, přidáme těstovinový salát a ozdobíme měsíčky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.