Těstovinový salát s bazalkou a olivami
45 min.
Ingredience
- 25gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 2500mililitrůVoda pitná
- 300gramůRajčata
- 100gramůOlivy černé
- 40gramůBazalka
- 60mililitrůOlej olivový
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůMozzarella
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- 2Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Rajčata nakrájíme na kostičky, olivy bez pecek na čtvrtky, mozzarellu na menší kostičky, česnek na plátky a bazalku posekáme najemno.
- 4V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a osmahneme dozlatova. Plátky česneku vyndáme, do oleje nasypeme vařené těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily česnekovým olejem. Těstoviny vložíme do skleněné mísy, přimícháme rajčata, olivy a bazalku. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a mozzarellou.
- 5Salát před podáváním vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.