Těstovinový salát s brokolicí

40 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tenké špagety uvaříme dle návodu, slijeme a ve větší míse je smícháme s vývarem, 2 lžícemi octa, dvěma lžícemi vína, cukrem a nasekanou petrželkou.
  • 2
    Ve wok pánvi rozpálíme olej, vsypeme nastrouhaný zázvor, nasekané chilli, česnek a jarní cibulku. Za stálého míchání smažíme, až cibulka zesklovatí.
  • 3
    Přidáme růžičky brokolice, promícháme a zlehka smažíme. Po chvíli přidáme předem v horké vodě namočené houby shiitake a kukuřici a zprudka smažíme.
  • 4
    Přelijeme směsí sójové omáčky, tří lžic vína saké a 2 lžic octa. Promícháme a po minutě odstavíme, přidáme těstoviny a necháme vychladnout.
  • 5
    Na velký talíř nebo mísu rozložíme omyté salátové listy a na ně navršíme směs nudlí a zeleniny. Na suché pánvi opražíme mandle a salát jimi posypeme. Zdobíme nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.