Těstovinový salát s brokolicí
40 min.
Ingredience
- 2,5litryVoda pitná
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceVývar zeleninový
- 250gramůŠpagety, Makarony
- 4lžíceOcet rýžový
- 5lžicVíno rýžové čínské
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 300gramůBrokolice
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 30gramůHouby Shitake sušené
- 50gramůMandle
- 3lžíceOmáčka sójová
- 4stroužkyČesnek
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tenké špagety uvaříme dle návodu, slijeme a ve větší míse je smícháme s vývarem, 2 lžícemi octa, dvěma lžícemi vína, cukrem a nasekanou petrželkou.
- 2Ve wok pánvi rozpálíme olej, vsypeme nastrouhaný zázvor, nasekané chilli, česnek a jarní cibulku. Za stálého míchání smažíme, až cibulka zesklovatí.
- 3Přidáme růžičky brokolice, promícháme a zlehka smažíme. Po chvíli přidáme předem v horké vodě namočené houby shiitake a kukuřici a zprudka smažíme.
- 4Přelijeme směsí sójové omáčky, tří lžic vína saké a 2 lžic octa. Promícháme a po minutě odstavíme, přidáme těstoviny a necháme vychladnout.
- 5Na velký talíř nebo mísu rozložíme omyté salátové listy a na ně navršíme směs nudlí a zeleniny. Na suché pánvi opražíme mandle a salát jimi posypeme. Zdobíme nakrájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.