Těstovinový salát s čekankou
40 min.
Ingredience
- 2500mililitrůVoda pitná
- 25gramůSůl
- 250gramůTěstoviny Fusilli
- 100gramůSalám Turistický trvanlivý
- 80gramůFeferony
- 50gramůCeler řapíkatý
- 120gramůMozzarella
- 60gramůCibule
- 50mililitrůOcet vinný
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůOlivy černé
- 150gramůČekanka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci osolíme dvěma lžičkami soli a přivedeme k varu. Přisypeme fusilli, promícháme a vaříme asi 20 minut. Řídíme se pokyny v návodu na obalu. Během varu občas promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, ponoříme na chvilku do studené vody, opět scedíme a necháme okapat. Salám, feferonky a čekanku nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky, cibuli a řapíky celeru nadrobno, česnek prolisujeme. Do skleněné mísy nalijeme olej, ocet, osolíme, opepříme a metlou rozmícháme. Přisypeme pokrájenou zeleninu se salámem, promícháme, přidáme fusilli, znovu promícháme a povrch salátu posypeme kostičkami mozzarelly a olivami bez pecek. Salát podáváme v míse, ve které jsme ho připravovali.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.