Těstovinový salát s čekankou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu v hrnci osolíme dvěma lžičkami soli a přivedeme k varu. Přisypeme fusilli, promícháme a vaříme asi 20 minut. Řídíme se pokyny v návodu na obalu. Během varu občas promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, ponoříme na chvilku do studené vody, opět scedíme a necháme okapat. Salám, feferonky a čekanku nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky, cibuli a řapíky celeru nadrobno, česnek prolisujeme. Do skleněné mísy nalijeme olej, ocet, osolíme, opepříme a metlou rozmícháme. Přisypeme pokrájenou zeleninu se salámem, promícháme, přidáme fusilli, znovu promícháme a povrch salátu posypeme kostičkami mozzarelly a olivami bez pecek. Salát podáváme v míse, ve které jsme ho připravovali.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.