Těstovinový salát s červenou řepou
30 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 4lžíceOlej olivový
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůČervená řepa
- 1lžičkaHořčice
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme ji na malé kousky, které uvaříme doměkka. Uvařenou řepu scedíme a necháme okapat.
- 2Sterilovaná rajčata v mixéri rozdrtíme.
- 3Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvá rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Salát opláchneme studenou vodou, odkrojíme z něj pěkné listy, necháme je okapat a rozložíme na talíře.
- 4Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
- 5V hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme rozdrcená rajčata a necháme je za občasného míchání 10 minut vařit. Do hrnce potom dáme uvařenou červenou řepu a hořčici, dochutíme pepřem a solí, vše důkladně promícháme a prohřejeme.
- 6Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme je na listy salátu na servírovacích talířích, přidáme k nim směs s řepou, obložíme je nakrájenými kolečky čerstvých rajčat a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.