Těstovinový salát s cizrnou a paprikou
35 min.
Ingredience
- 100gramůCizrna
- 300gramůTěstoviny konzumní
- 4litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyChilli paprička
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1,5decilitryVíno bílé
- 20mililitrůOcet vinný
- 60mililitrůOlej dýňový
- 20gramůKopr čerstvý
- 20gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu namočíme na celou do hrnce se studenou vodou. Potom ji scedíme, vyměníme vodu a pod poklici na mírném ohni povaříme přibližně 60 minut doměkka. Měkkou cizrnu scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- 2Těstoviny vložíme do vroucí, špetkou soli osolené vody, povaříme doměkka. Scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou, necháme také okapat a vychladnout. Necháme trochu vody z těstovin.
- 3Chilli papričky a papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců. Papriku nakrájíme na tenké pásky a papričky drobně nasekáme.
- 4Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky. Cibuli osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, přidáme chilli papričky, nakonec česnek. Zalijeme vínem, dusíme do vyvaření vína. Vložíme okapanou cizrnu, těstoviny, vše promícháme a stáhneme ze sporáku.
- 5Z octa, oleje, solí, pepře, vody z těstovin připravíme zálivku. Vmícháme drobně nasekaný kopr a ještě jednou promícháme. Hotovou zálivkou přelijeme zeleninu a těstoviny. Důkladně promícháme a podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.