Těstovinový salát s cizrnou a paprikou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu namočíme na celou do hrnce se studenou vodou. Potom ji scedíme, vyměníme vodu a pod poklici na mírném ohni povaříme přibližně 60 minut doměkka. Měkkou cizrnu scedíme, necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    Těstoviny vložíme do vroucí, špetkou soli osolené vody, povaříme doměkka. Scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou, necháme také okapat a vychladnout. Necháme trochu vody z těstovin.
  • 3
    Chilli papričky a papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců. Papriku nakrájíme na tenké pásky a papričky drobně nasekáme.
  • 4
    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky. Cibuli osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, přidáme chilli papričky, nakonec česnek. Zalijeme vínem, dusíme do vyvaření vína. Vložíme okapanou cizrnu, těstoviny, vše promícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 5
    Z octa, oleje, solí, pepře, vody z těstovin připravíme zálivku. Vmícháme drobně nasekaný kopr a ještě jednou promícháme. Hotovou zálivkou přelijeme zeleninu a těstoviny. Důkladně promícháme a podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.