Těstovinový salát s dresinkem z ančoviček

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1520 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
131 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
147 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do osolené vroucí vody s olejem vložíme rozlámané špagety a uvaříme je na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Konzervovaného tuňáka scedíme, necháme okapat a rozdělíme na kousky. Kapary scedíme, petrželovou nať a pažitku nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky.
  • 3
    Na dresink v misce utřeme sardelovou pastu se žloutkem, citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Do směsi po částech vmícháme olej a na závěr přidáme petrželovou nať a pažitku.
  • 4
    V míse promícháme těstoviny s tuňákem, šunkou, kapary, zalijeme dresinkem a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.