Těstovinový salát s dresinkem z ančoviček
27 min.
Ingredience
- 150gramůTuňák v oleji
- 200gramůŠunka dušená
- 2lžíceKapary
- Na dresink
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 15gramůSardelová pasta
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120mililitrůOlej olivový
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- Na těstoviny
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 120lžičekOlej olivový
- 250gramůŠpagety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1520 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
131 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
147 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do osolené vroucí vody s olejem vložíme rozlámané špagety a uvaříme je na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 2Konzervovaného tuňáka scedíme, necháme okapat a rozdělíme na kousky. Kapary scedíme, petrželovou nať a pažitku nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky.
- 3Na dresink v misce utřeme sardelovou pastu se žloutkem, citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Do směsi po částech vmícháme olej a na závěr přidáme petrželovou nať a pažitku.
- 4V míse promícháme těstoviny s tuňákem, šunkou, kapary, zalijeme dresinkem a před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.