Těstovinový salát s kuřecími játry a hříbkovo-rajčatovou omáčkou
105 min.
Ingredience
- 120gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 700mililitrůVoda pitná
- 50gramůHříbky čerstvé
- 350mililitrůVíno bílé
- 150gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 150mililitrůOlej olivový
- 8lžicCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůJátra kuřecí
- 300gramůTěstoviny Spaghettini
- 2hrstiBazalka
- 3hrstiPetržel - nať
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci si dáme vařit 150 ml bílého vína, ve kterém vaříme sušené hříbky, dokud se tekutina téměř nevyvaří. Poté houby necháme vychladnout a najemno nasekáme.
- 2Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Česnek oloupeme a stroužky pomocí lisu prolisujeme. V pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a česnek a osmahneme. Na pánev přidáme hříbky, zbytek vína, rajčata i se šťávou a citronovou šťávu. Vše promícháme a vaříme na mírném ohni přikryté pokličkou, až se rajčata rozvaří, což trvá cca 30 minut. Poté stáhneme z plotny a necháme vychladnout. Ke směsi přidáme 100 ml olivového oleje, sůl, pepř a promícháme.
- 3Odblaníme kuřecí játra, omyjeme je, pomocí papírové utěrky osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi je ve zbytku olivového oleje po částech na silném plameni zprudka osmažíme a vložíme do rajčatové omáčky. Necháme vychladnout do druhého dne.
- 4Následující den uvaříme špagety v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Těstoviny uvařené al dente scedíme, necháme okapat a ještě horké je smícháme vychlazenou omáčkou z rajčat. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Salát necháme odstát.
- 5Omyjeme a osušíme bazalku a petrželku. Několik lístků bazalky dáme stranou, ostatní spolu s petrželkou najemno nasekáme a přimícháme do salátu. Nastrouháme pecorino. Upravíme do misek a podáváme ozdobené bazalkou a pecorinem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.