Těstovinový salát s mrkví a hráškem
40 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 350gramůTěstoviny Pappardelle
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůMrkev kořen
- 300gramůHrášek
- 6lžicVývar zeleninový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 3lžíceOcet malinový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
- 2Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na plátky. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, vložíme mrkev a smažíme ji asi 3 minuty. K mrkvi přidáme hrášek, podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 3V misce smícháme ocet, pepř, sůl a olivový olej. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme najemno a přidáme do dresinku. Těstoviny promícháme se zeleninou a dresinkem.
- 4Na menší kousky natrháme gorgonzolu. Salát upravíme na misky a podáváme posypaný gorgonzolou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.