Těstovinový salát s pestem
40 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny konzumní
- 3litryVoda pitná
- 250gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 100gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na pesto
- 50gramůOříšky piniové
- 10gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 70gramůMozzarella
- 3mililitryCitronová šťáva
- 70mililitrůOlej dýňový
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 20gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
46 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny vsypeme do vroucí vody, uvaříme je do poloměkka podle návodu na sáčku. Scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Očištěné hříbky opláchneme studenou vodou, nakrájíme na plátky. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném másle. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
- 3Rajčata spaříme horkou vodou, potom přelijeme studenou vodou, sloupneme, zbavíme semen, nakrájíme na malé kousky.
- 4Ve velké misce hmoždířem roztlučeme piniová semena, přidáme bazalku, drobně nasekaný česnek. Vložíme rozdrolený parmazán, za stálého míchání postupně přiléváme olej. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, dobře vše promícháme.
- 5Připravené pesto dáme do misky se zeleninou a hříbky. Všechno dohromady ještě jednou promícháme.
- 6Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce dáme na malé kostky nakrájenou Nivu, kterou pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.