Těstovinový salát s pestem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
46 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny vsypeme do vroucí vody, uvaříme je do poloměkka podle návodu na sáčku. Scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Očištěné hříbky opláchneme studenou vodou, nakrájíme na plátky. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném másle. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
  • 3
    Rajčata spaříme horkou vodou, potom přelijeme studenou vodou, sloupneme, zbavíme semen, nakrájíme na malé kousky.
  • 4
    Ve velké misce hmoždířem roztlučeme piniová semena, přidáme bazalku, drobně nasekaný česnek. Vložíme rozdrolený parmazán, za stálého míchání postupně přiléváme olej. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, dobře vše promícháme.
  • 5
    Připravené pesto dáme do misky se zeleninou a hříbky. Všechno dohromady ještě jednou promícháme.
  • 6
    Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce dáme na malé kostky nakrájenou Nivu, kterou pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.