Těstovinový salát s rajčátky a černými olivami
60 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůRajčata
- 100gramůOříšky piniové
- 300gramůCuketa
- 1lžičkaSůl
- 100gramůOlivy černé
- 6stroužkůČesnek
- 4lžíceOlej stolní
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1hrstBazalka
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný červený
- 250gramůTagliatelle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
50 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cherry rajčata otrháme ze stonku, omyjeme a okolí stopky vykrojíme. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Připravíme pánev a bez tuku na ní dozlatova opražíme piniová jádra. Omyjeme cuketu, nakrájíme ji na podélné plátky silní asi 1/2cm, poté na šikmé nudličky. Cuketu osolíme.
- 2Olivy necháme okapat a vypeckujeme je. Česnek oloupeme a stroužky nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a česnek na něm dozlatova osmažíme. Vyjmeme, přendáme na papírovou utěrku a necháme okapat. Nakrájenou cuketu osušíme a podusíme ji na česnekovém oleji 2-3 minuty. Cuketu občas promícháme, poté ji vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Olej zachytíme.
- 3Na struhadle nastrouháme nahrubo ovčí sýr. Bazalku opláchneme, otrháme lístky, část odložíme stranou na později, ostatní nakrájíme. Chilli papričku opláchneme, překrojíme podélně na poloviny, zbavíme jadýrek a nakrájíme na velmi malé kousky. V misce smícháme česnekový olej, olivový olej, ocet, sůl, chilli papričku a vytvoříme salátovou zálivku.
- 4Tagliatelle nalámeme na kousky o délce 5-6 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme je al dente dle návodu na obalu. Poté je scedíme, necháme okapat a smícháme s ostatním. Přelijeme zálivkou, promícháme a podáváme ozdobené lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.