Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí
40 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Garganelli
- 20gramůSůl
- 175gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 250gramůBrokolice
- 250gramůRajčata
- 30gramůŠalotka
- 40mililitrůOlej olivový
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůOcet vinný
- 2500mililitrůVoda pitná
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Garganelli uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, přibližně 20 minut, scedíme, ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat.
- 2Šalotku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme najemno, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme. Brokolici rozebereme na malé růžičky.
- 3Brokolici ponoříme na chvíli do horké vody, vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou.
- 4V pánvi rozpálíme olej, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme rajčata s brokolicí, zakryjeme a chvilku dusíme.
- 5Garganelli vložíme do skleněné mísy, přidáme směs z pánve, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, nakonec vmícháme kousky tuňáka z konzervy a vše promícháme. Salát posypeme strouhaným parmezánem a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.