Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Garganelli uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, přibližně 20 minut, scedíme, ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Šalotku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme najemno, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme. Brokolici rozebereme na malé růžičky.
  • 3
    Brokolici ponoříme na chvíli do horké vody, vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme rajčata s brokolicí, zakryjeme a chvilku dusíme.
  • 5
    Garganelli vložíme do skleněné mísy, přidáme směs z pánve, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, nakonec vmícháme kousky tuňáka z konzervy a vše promícháme. Salát posypeme strouhaným parmezánem a bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.