Těstovinový salát s tuňákem a olivami
35 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyCibulka jarní
- 425gramůTuňák v oleji
- 60mililitrůOcet kvasný lihový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4kusyRajčata
- 80gramůOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceBazalka
- 6kusůVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOlej rostlinný
- 500gramůTěstoviny Conchiglie
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Promícháme je s nakrájenými fazolkami, na nudličky nakrájenými paprikami a jarními cibulkami.
- 3Z tuňáka slijeme olej a maso vidličkou rozmačkáme. Olej smícháme s rostlinným olejem, octem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a cukrem.
- 4Těstoviny upravíme do mísy, navrch naneseme tuňáka, rozkrojená uvařená vejce, na osminky nakrájená rajčata, kolečka okurky a olivy, dozdobíme lístky bazalky, pokapeme zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.