Těstovinový salát se sépiovými kroužky
50 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny penne
- 300gramůPaprika červená
- 40gramůSardelové řezy
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 450gramůSépie
- 200gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 15gramůBazalka
- 2500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
24 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Doba vaření je přibližně 20 minut.
- 2Do misky nalijeme ocet, olej, přidáme sardelky, česnek, sůl, pepř a rozmixujeme. Do zálivky přimícháme posekanou bazalku.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme sépiové kroužky a na másle je osmahneme.
- 4Nakládané fazolky scedíme, červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky.
- 5Do skleněné mísy vložíme těstoviny, přidáme papriku, fazolky, sépiové kroužky, promícháme a zalijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.