Těstoviny a brambory po neapolsku

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
85 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku nakrájíme na maličké kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, pak na proužky a nakonec na stejně velké kostičky.
  • 2
    Česnek i se slupkou rozkrojíme na 2 dílky, vyjmeme z něj vnitřní klíček a dáme ho do většího kastrolu s rozehřátým olejem. Přidáme šunku a ihned po ní i brambory a restujeme 2 minuty, přitom je často obracíme. Zalijeme 3-4 sběračkami vroucího vývaru a přidáme těstoviny. Pokračujeme ve vaření, jako by se jednalo o rizoto, když se vyvaří, přilijeme vývar. Dostatečně osolíme a opepříme. Jakmile jsou těstoviny uvařené „al dente", přidáme trošku vývaru a sýry; dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme stát 5 minut mimo plamen.
  • 3
    Těstoviny s bramborami podáváme po neapolsku, ještě horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.