Těstoviny a brambory po neapolsku
35 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 100gramůBrambory
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 60gramůŠunka dušená
- 3lžíceSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1stroužekČesnek
- Na těstoviny
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 1lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na maličké kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, pak na proužky a nakonec na stejně velké kostičky.
- 2Česnek i se slupkou rozkrojíme na 2 dílky, vyjmeme z něj vnitřní klíček a dáme ho do většího kastrolu s rozehřátým olejem. Přidáme šunku a ihned po ní i brambory a restujeme 2 minuty, přitom je často obracíme. Zalijeme 3-4 sběračkami vroucího vývaru a přidáme těstoviny. Pokračujeme ve vaření, jako by se jednalo o rizoto, když se vyvaří, přilijeme vývar. Dostatečně osolíme a opepříme. Jakmile jsou těstoviny uvařené „al dente", přidáme trošku vývaru a sýry; dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme stát 5 minut mimo plamen.
- 3Těstoviny s bramborami podáváme po neapolsku, ještě horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.