Těstoviny Farfalle s brokolicí, ančovičkami a sýrem
35 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBrokolice
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 75gramůAnčovičky konzervované
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
225 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme, sýr Parmazán nastrouháme.
- 2Brokolici opláchneme studenou vodou, rozebereme na růžičky a dáme ji vařít do hrnce s osolenou vařící vodou, do druhého hrnce s osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmahneme prolisovaný česnek. Poté přidáme řezy z ančoviček a za stáléhé míchání je 3 minuty opékáme.
- 4Uvařenou brokolici i těstoviny slijeme, necháme krátce okapat a přidáme do pánve k ančovičkám. Přisypeme sýr, za stálého míchání ho necháme rozpustit a obalit těstoviny a brokolici. Směs podle chuti opepříme a osolíme, rozdělíme ji na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.