Těstoviny Festonati se sýrem a rajčaty

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýry nastrouháme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalotky nakrájíme na malé kousky. Rajčata nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    Do většího hrnce s dostatečným množstvím osolené vařící vody dáme vařit těstoviny.
  • 3
    V nízkém hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm osmahneme za stálého míchání nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájená rajčata a polovinu bazalky, opepříme, osolíme a necháme za občasného míchání 10 minut vařit.
  • 4
    V jedné misce smícháme nastrouhaný Čedar a Parmezán, v druhé strouhanku se zbylou bazalkou.
  • 5
    Uvařené těstoviny slijeme.
  • 6
    Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno rozprostřeme třetinu rajčatové omáčky, na ni dáme třetinu uvařených těstovin, třetinu smíchaných nastrouhaných sýrů a vše opepříme a osolíme. Jednotlivé vrstvy ještě dvakrát zopakujeme, nahoře budou sýry. Ty posypeme směsí strouhanky a bazalky, navrch položíme plátky másla.
  • 7
    Zapékací mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 190 stupňů a vše necháme zapékat přibližně 25 minut, dokud se sýry neroztaví. Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.