Těstoviny Festonati se sýrem a rajčaty
55 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Festonati
- 150gramůSýr Čedar
- 150gramůSýr Parmezán
- 4lžíceStrouhanka
- 1hrstBazalka
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sýry nastrouháme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalotky nakrájíme na malé kousky. Rajčata nakrájíme na menší kousky.
- 2Do většího hrnce s dostatečným množstvím osolené vařící vody dáme vařit těstoviny.
- 3V nízkém hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm osmahneme za stálého míchání nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájená rajčata a polovinu bazalky, opepříme, osolíme a necháme za občasného míchání 10 minut vařit.
- 4V jedné misce smícháme nastrouhaný Čedar a Parmezán, v druhé strouhanku se zbylou bazalkou.
- 5Uvařené těstoviny slijeme.
- 6Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno rozprostřeme třetinu rajčatové omáčky, na ni dáme třetinu uvařených těstovin, třetinu smíchaných nastrouhaných sýrů a vše opepříme a osolíme. Jednotlivé vrstvy ještě dvakrát zopakujeme, nahoře budou sýry. Ty posypeme směsí strouhanky a bazalky, navrch položíme plátky másla.
- 7Zapékací mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 190 stupňů a vše necháme zapékat přibližně 25 minut, dokud se sýry neroztaví. Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.