Těstoviny fettuccine s ančovičkami a špenátem
30 min.
Ingredience
- 0,5kilogramŠpenátový protlak mražený
- 600gramůTěstoviny Fettuccine
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 3lžíceOříšky piniové
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceAnčovičky konzervované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zmrazený špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj co nejvíce tekutiny. Ančovičky scedíme a okapané nakrájíme na poloviny.
- 2Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
- 3Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
- 4V nízkém hrnci rozehřejeme 4 lžíce oleje a opečeme na něm krátce dozlatova za stálého míchání piniové oříšky. Potom je vyjmeme a dáme stranou.
- 5Do hrnce dáme prolisovaný česnek, ančovičky a špenát a vše za stálého míchání krátce podusíme. Ke směsi přimícháme osmažené oříšky.
- 6Uvařené těstoviny scedíme, v míse je promícháme se zbývajícím olejem a přidáme k nim špenátovou směs s ančovičkami. Vše dochutíme pepřem a solí, důkladně ještě jednou promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.