Těstoviny linguine s krevetkami a baby špenátem
33 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 150gramůBaby špenát
- 4lžícePetržel - nať
- 10kusůRajčata Cherry
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 0,2lžičkaSůl mořská
- 1kusCitrony
- Vařené těstoviny
- 3litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 300gramůTěstoviny Linguine
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
10 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Na plotnu postavíme velký hrnec s 3 litry vody, solí a vodu přivedeme k varu. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní tenké, dlouhé nudle a uvaříme je podle návodu na obalu al dente. Pak je scedíme, necháme okapat a uchováme je horké.
- 2Očištěný česnek pokrájíme na tenké plátky. Listy baby špenátu dobře omyjeme a vodu setřepeme. Omytý chemicky neošetřený citrón osušíme a jemně z něj nastrouháme kůru. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Všechny ingredience si odložíme do misek.
- 3V hluboké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme plátky česneku, restujeme krátce, jen 1 minutu. Přimícháme k němu špenátové listy a společně restujeme další 2 minuty. Pak přidáme omyté syrové vyloupané krevetky, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a posypeme petrželkou. Za stálého míchání vaříme další 2 minuty.
- 4Do směsi krevet se špenátem přidáme horké uvařené těstoviny, přimícháme citrónovou kůru, rozkrájená rajčata a znovu vše dobře promícháme. Po chvilce, až se všechny ingredience spojí, hned horké těstoviny servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.